$nbsp;

X

L’ESPACE BAMBOO1L’ESPACE BAMBOO2L’ESPACE BAMBOO3L’ESPACE BAMBOO4L’ESPACE BAMBOO5L’ESPACE BAMBOO6L’ESPACE BAMBOO7L’ESPACE BAMBOO8L’ESPACE BAMBOO9L’ESPACE BAMBOO10L’ESPACE BAMBOO11L’ESPACE BAMBOO12L’ESPACE BAMBOO13
L’ESPACE BAMBOO1L’ESPACE BAMBOO2L’ESPACE BAMBOO3L’ESPACE BAMBOO4L’ESPACE BAMBOO5L’ESPACE BAMBOO6L’ESPACE BAMBOO7L’ESPACE BAMBOO8L’ESPACE BAMBOO9L’ESPACE BAMBOO10L’ESPACE BAMBOO11L’ESPACE BAMBOO12L’ESPACE BAMBOO13

L’ESPACE BAMBOO

2010L’ESPACE Bamboo was a project designed for the Hanoi’s Millennium celebration, as a tribute of both French and Vietnamese art and culture.

 

In this project, we use the Hanoian traditional materials such as the raw earth brick (made from Red river clay), the bamboo from Thanh Hoa Province, the Go Lim wood (Iron wood), and the Hanoian silk (that we use for the silk curtain at entrance, to benefit from the good feng-shui as it supposes to hold the hidden Dragon).

 

It is not only a passive design (usage of natural ventilation, of day lighting thanks to the transparent poly-carbonate roof and water evaporation spray), but also a low ecological footprint (raw earth – 1000 vnd 1 piece – no need baking (no CO2 emission) and highly renewable bamboo).

 

SOW: Full design

Location: Trang Tien St., Hanoi, Vietnam

Total GFA: 300 m2